Nieuwsbericht

Utrechts kunstwerk blijft behouden

Dankzij de inzet van de Werkgroep Monumentale Kunst van Heemschut blijft een mozaïek van kunstenaar Joop Kruip behouden.

Het mozaïek zat tot voor kort in de gevel van een middelbare school aan de Van Lieflandlaan te Utrecht. In de komende maanden wordt het schoolgebouw gerenoveerd. Bij deze renovatie krijgt het gebouw een volledig nieuwe gevel. Bij het aanbrengen van de gevel zou het kunstwerk vernietigd worden. Vanwege het bijzondere karakter van het werk heeft Heemschut ingezet op behoud. Tussen de gemeente Utrecht, het betrokken schoolbestuur en Heemschut is dit voorjaar afgesproken dat het kunstwerk uitgenomen wordt en daarna overgebracht wordt op een nieuwe drager. Eind mei is gestart met de werkzaamheden. Over enige tijd start de zoektocht naar een nieuwe locatie voor het kunstwerk.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.