Nieuwsbericht

Vacature: Commissie Friesland zoekt een secretaris (vrijwillig)

Heemschut is de grootste en oudste erfgoedvereniging van Nederland en een onafhankelijke belangenbehartiger van erfgoed. In de provincies voeren vrijwilligers het werk van Heemschut uit, hierbij ondersteund door het landelijk bureau van Heemschut. Bij Heemschut's commissie Friesland is plek voor een secretaris die van organiseren en opruimen houdt, met hart voor erfgoed.

De commissie zet zich in om bedreigd erfgoed te beschermen op allerlei manieren. Van persberichten tot bezwaarschriften of gesprekken met betrokken partijen. De commissie organiseert excursies om erfgoedbescherming op de kaart te zetten. In Friesland heeft Heemschut een nauwe samenwerking met actieve historische verenigingen op lokaal en provinciaal niveau. De commissie komt zo’n acht keer per jaar bij elkaar om de ontwikkelingen te bespreken.

Wat vragen wij?
Naast het uitvoeren van gangbare secretariële werkzaamheden van de commissie ben je een actief meedenkend lid en help je bij organisatie van activiteiten. Je hebt gevoel voor de waarde van erfgoed in de leefomgeving.

Wat bieden wij?
Het vrijwilligerswerk bij Heemschut is in de eerste plaats een kans om zich in te zetten voor monumenten en het erfgoed. Het werk van erfgoedbeschermer biedt interessante inzichten en contacten in het werkveld en de mogelijkheid voor maatschappelijke betrokkenheid bij de leefomgeving. Heemschut biedt daarnaast aan commissie-leden mogelijkheden tot scholing. Je komt terecht in een enthousiaste en vakkundige commissie van zo’n acht personen. In het Monumintehûs Fryslân te Leeuwarden vindt de commissie een gastvrij onderkomen en ontmoetingsplek met andere erfgoedinstellingen.

Heb je belangstelling?
Stuur dan een berichtje met je gegevens en motivatie naar Paula Voorthuijsen via fryslan@heemschut.nl
Organisatie: Erfgoedvereniging Heemschut
Functie: Secretaris Heemschut Fryslân
Standplaats: Leeuwarden
Omvang: Circa 8 uur per maand
Werktijden: Vrij in te delen


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.