Nieuwsbericht

Vacature: Secretaris werkgroep Post ’65 (vrijwillig)

Heemschut is de grootste en oudste erfgoedvereniging van Nederland en een publieke belangenbehartiger van erfgoed en monumenten. Werkgroep Post ’65 is een onafhankelijke werkgroep die valt onder Heemschut en zich bezighoudt met het beschermen van experimenteel en bijzonder erfgoed van na 1965. Werkgroep Post ’65 houdt zich onder andere bezig met het beschermen van erfgoed door heel Nederland en heeft in 2018 het boek Nederland aan het eind van een millennium gepubliceerd.

De werkgroep zet zich in om bedreigd erfgoed te beschermen met acties in de vorm van zienswijzen, bezwaarschriften, persberichten of gesprekken met betrokken partijen. Daarnaast organiseert de werkgroep evenementen en rondleidingen om actuele onderwerpen op de kaart te zetten en het publiek te informeren en te enthousiasmeren. De commissie komt maandelijks bij elkaar om de ontwikkelingen te bespreken.

Erfgoedvereniging Heemschut is voor de Werkgroep Post ‘65 op zoek naar een secretaris (vrijwillig) die zich wil inzetten voor het behoud en de bescherming van monumenten en de ruimtelijke kwaliteit in Nederland na 1965. De Werkgroep Post ‘65 zoekt iemand met affiniteit voor erfgoed van na 1965, met haar monumenten, cultuurhistorie en haar ruimtelijke ontwikkeling en die versterking kan bieden op het gebied van erfgoed, architectuurhistorie, ruimtelijke ordening, beleid of juridische zaken.

Het vrijwilligerswerk bij Heemschut is in de eerste plaats een kans om zich in te zetten voor monumenten en het erfgoed van de Nederland. Het werk van erfgoedbeschermer biedt interessante inzichten en contacten in het werkveld en de mogelijkheid voor maatschappelijke betrokkenheid voor Nederland en haar leefomgeving. Heemschut biedt daarnaast aan alle actieve leden verschillende mogelijkheden tot scholing en cursussen.

Neem voor meer informatie contact op met Elzemiek Aalpoel via aalpoel@heemschut.nl.

Organisatie: Heemschut
Functie: Secretaris werkgroep Post ’65
Standplaats: Amsterdam
Omvang: Circa 8 uur per maand
Werktijden: Vrij in te delen
Locatie: Amsterdam
Adres organisatie: Nieuwezijds Kolk 28


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.