Nieuwsbericht

Video: Opnieuw oproep voor behoud de Blauwe Scholk Den Dungen: ‘herbestemmen is prima mogelijk’

’t Is zonde van Brabant en zonde van Den Dungen als het gebouw de Blauwe Scholk wordt gesloopt. In een nieuwe campagnefilm vragen Erfgoedvereniging Bond Heemschut en Comité Behoud Blauwe Scholk opnieuw aandacht voor het bijzondere dorpsgebouw.

Met de film, die landelijk wordt verspreid, vragen de erfgoedbeschermers aandacht voor de sloop van de karakteristieke voormalige school in Den Dungen. Met de aandacht hopen zij het college en de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel te overtuigen om voor behoud te kiezen in plaats van sloop.

Eerder werd onder meer door Heemschut een aanvraag gedaan voor de gemeentelijke monumentenstatus voor het gebouw. Lokaal werden er al meer dan 1100 handtekeningen opgehaald door het Comité Behoud Blauwe Scholk. Dat laat duidelijk zien dat de kwestie leeft in de gemeenschap en dat er meer dan voldoende draagvlak is voor het behoud.

“Het is goed mogelijk om de school nieuwe functies te geven. De Blauwe Scholk is technisch in relatief goede staat. Er is bovendien in de gemeente behoefte aan appartementen én invulling van de centrumfunctie door bij voorbeeld horeca en kleinschalige bedrijfsruimtes. Of je kiest voor een invulling met maatschappelijke en sociale functies. Kortom: je kan met dit gebouw veel doen”, aldus Heemschutdirecteur Karel Loeff.

De campagnefilm wordt gelanceerd om opnieuw een beroep te doen op de politiek. De erfgoedbeschermers hopen dat er snel duidelijkheid komt over het behoud van de Blauwe Scholk.

Bekijk hier de nieuwe campagnefilm:


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.