Nieuwsbericht

Voorlopig geen start Op ’t Loev Woudrichem

Vanwege procedures die lopen bij de Raad van State zal er voorlopig niet worden gebouwd aan het nieuwbouwplan Op 't Loev in Woudrichem. Er is veel verzet tegen de plannen. Ook Heemschut maakte bezwaar.

De provincie Noord-Brabant is een van de bezwaarmakers tegen de bouw van Op ’t Loev aan de Hoge Maasdijk in Woudrichem. Ze vindt dat het bouwen van 53 huurwoningen en 47 koopwoningen naast het water in strijd is met de bescherming van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dat laatste stellen meer tegenstanders, waaronder de stichting Respectvolle Ontwikkeling Hoge Maasdijk, die benadrukt dat de Waterlinie voorgedragen is als UNESCO Werelderfgoed. Ook Korenmolen Nooit Gedagt is in beroep gegaan. Heemschut heeft ook grote bezwaren tegen de plannen. 

Eerder al liet projectontwikkelaar Bouwlinie, dochterbedrijf van woningbouwcorporatie Woonlinie, weten te verwachten dat de planning zeker zeven maanden tot een jaar vertraagd is door de procedure, aldus berichtgeving in het BD. 

Heemschut maakt zich zorgen over de impact op de cultuurhistorische waarden die dit plan heeft. Ook is er onder de bewoners protest: van de zomer werden 300 handtekeningen opgehaald tegen het plan.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.