Nieuwsbericht

Waardestelling: Stocko Schoenfabrieken in Kaatsheuvel monumentwaardig

De voormalige Stocko Schoenfabrieken in Kaatsheuvel zijn zeldzaam, cultuurhistorisch van belang en van architectuurhistorische waarde. Daarbij is het nog bijzonder goed bewaard gebleven en daarmee meer dan monumentwaardig. Die conclusie kan worden getrokken uit een nieuwe waardestelling die door Heemschut van het complex is gemaakt.

Heemschut's commissie Noord-Brabant heeft de gemeente Loon op Zand gevraagd de gemeentelijke monumentenstatus te verlenen aan het complex van de voormalige Stocko Schoenfabrieken. Heemschut doet dit samen met Heemkundekring De Ketsheuvel.

De panden Rechtvaart 2 en Rechtvaart 2a zijn volgens ons gaaf bewaarde voorbeelden van de eens zo bloeiende schoenenindustrie van Kaatsheuvel. Het complex staat er op dit moment vervallen bij, maar volgens ons is de constructieve staat nog deugdelijk genoeg voor een herbestemming.

Om de monumentenaanvraag te ondersteunen is opdracht gegeven naar een nader onderzoek naar de waarden van dit complex.

Dat rapport is hier te downloaden


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.