Nieuwsbericht

Wassenaar treedt op tegen verval rijksmonument Ivicke

Het college van burgemeester en wethouders van Wassenaar treedt handhavend op tegen de eigenaar van het verwaarloosde rijksmonument Ivicke. De gemeente heeft de eigenaar van het monument aan de Rust en Vreugdlaan 2 een brief gestuurd, waarin zij aankondigt over te gaan tot het inzetten van bestuurlijke dwangmiddelen: een zogenoemde last onder dwangsom.

Wethouder Inge Zweerts de Jong (Cultureel Erfgoed) zegt op de website Wassenaarders.nl:,,De tijd van praten is voorbij. Wij wachten nu al maanden op een integrale visie op het herstel van de buitenplaats. Tevergeefs. Op 12 oktober 2016 heeft de Monumentenwacht een inspectierapport opgesteld. Mede naar aanleiding van dit rapport is er contact geweest tussen het team Vergunningen en de architect van de eigenaar. Er is ons verzekerd dat er een integrale visie op het herstel van de buitenplaats zou komen. Na afweging van alle belangen kunnen wij, ondanks dat het feit de eigenaar de dakkapellen en huisje Stugan wind- en waterdicht heeft gemaakt, niet anders concluderen dan dat hij geen enkele interesse heeft om het monument te onderhouden. Het rijksmonument loopt gevaar. Met het opleggen van een last onder dwangsom willen wij een einde maken aan deze situatie.”

De erbarmelijke staat van de villa heeft al langer de aandacht van Heemschut. De commissie Zuid-Holland trok vorig jaar nog aan de bel over het verval van de buitenplaats. 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.