Nieuwsbericht

Weesp past proef Welstandsvrij aan na kritiek Heemschut

Het college van B en W van de gemeente Weesp past de proef voor Welstandsvrije gebieden aan na kritiek van Heemschut. De kwetsbare binnenstad blijft beschermd.

Grote delen van Weesp worden Welstandsvrij verklaard om de regeldruk voor inwoners van Weesp te verminderen. Het college bracht dit plan vorige maand voor het eerst naar buiten en tot schrik van Heemschut en de Historische Kring Weesp bleken grote delen van de monumentale binnenstad in het plan onbeschermd.

De afgelopen week heeft Heemschut samen met de Historische Kring dan ook gepleit voor het uitbreiden van de cirkel waarin Welstandstoezicht wel van kracht blijft. Met resultaat: het college van B en W heeft de plannen snel aangepast. 

Met de grotere beschermingscirkel blijft Welstandstoezicht van kracht in het 'Rode Dorp' van Tjeerd Kuipers (1857-1942), de oude stadsboerderijen aan de Kerklaan, de kringenwethuizen aan het Molenpad en ook de wederopbouwwijk Zuid II met daarin het Diepenbroickpark met architectuur van Dudok. 

Heemschut is blij met de snelle reactie van het college. De gemeenteraad beslist woensdag definitief over de plannen.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2023 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.