Nieuwsbericht

Werkgroep redt kunstwerk ‘De wijnstok’ van René Karrèr in Biddinghuizen

De kerk ‘De Voorhof’ van de protestantse gemeente in Biddinghuizen uit 1967 stond al enige tijd op de nominatie om afgebroken te worden. De ernaast losstaande toren blijft behouden. De reden van de sloop was het teruglopend aantal kerkbezoekers en het onderhoud van deze niet volgens de huidige standaarden duurzaam gebouwde kerk

De protestantse gemeente krijgt een gebedsruimte in het multifunctioneel centrum Biddinghuizen waarin ook de katholieke parochie, kinderopvang, scholen, horeca en een sportzaal zijn gehuisvest.

Van meet af aan was het de bedoeling het kunstwerk te herplaatsen tegen de buitenmuur van dit multifunctioneel centrum. Op het allerlaatste moment werd dit vanwege de kosten afgeblazen en vernietiging dreigde. Op donderdag 16 juli hoorde de WMK hiervan en kwam onmiddellijk in actie. Het benodigde geld voor uitname en opslag werd bijeengebracht en het werk werd op vrijdag 24 juli door sloopbedrijf Van Werven, met als projectleider Lars Hoogeboom, uitgehesen en opgeslagen. De WMK gaat nu fondsen werven om het kunstwerk te herplaatsen op de oorspronkelijk gedachte locatie.

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.