Nieuwsbericht

Zet een monument op de foto en maak kans op een prijs!

De grootste fotowedstrijd ter wereld, Wiki Loves Monuments, is weer gestart. De wedstrijd, een initiatief van Wikimedia Nederland, is sinds de eerste editie in 2010 uitgegroeid tot een wedstrijd van wereldformaat, waar duizenden mensen over de hele wereld aan meedoen. De edities van 2011 en 2012 hebben zelfs officiƫle erkenning gekregen van Guinness World Records als de grootste fotowedstrijd ter wereld.

Dit jaar is er ook weer een speciale Nederlandse editie, waarbij prijzen beschikbaar worden gesteld voor foto’s van Nederlandse monumenten. De Nederlandse top tien dingt ook mee naar de prijzen in de internationale wedstrijd. Nederland staat vol met prachtige gebouwen die een culturele of historische waarde vertegenwoordigen. Veel van deze gebouwen hebben erkenning gekregen van de overheid als monument. Vrijwilligers van de Nederlandstalige encyclopedie Wikipedia verzamelen met Wiki Loves Monuments zo veel mogelijk kwalitatief hoogwaardige foto’s van monumenten, zodat iedereen die gebruik maakt van bijvoorbeeld Wikipedia een goed beeld krijgt van het prachtige culturele erfgoed van Nederland.

Er zijn in de Nederlandse editie prijzen te winnen voor de mooiste foto, voor de fotograaf die de meeste foto’s inlevert en er is een extra prijs voor de mooiste foto uit de Missende Monumenten categorie.

Op www.wikilovesmonuments.nl is alle informatie over de wedstrijd te vinden en zijn ook lijsten beschikbaar van te fotograferen monumenten, inclusief locatiegegevens. De winnaars worden op zaterdag 4 november tijdens de Wikimedia Conferentie Nederland 2017 in Utrecht bekend gemaakt. Genomineerden krijgen vooraf een uitnodiging om hierbij aanwezig te zijn. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Foto: Het Muiderslot te Muiden, dronefoto, Wikimedia commons, Sandermuts 2013


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2022 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.