Nieuwsbericht

Zorgen bij Heemschut over slechte staat Hut van Frederik van Eeden

Gemeente Bussum zou in gesprek moeten gaan met eigenaar om noodzakelijk onderhoud te plegen!

Al enkele jaren zijn er zorgen over het voortbestaan van de befaamde hut van dr. Frederik van Eeden in Bussum. In dit uit 1898 stammende houten bouwsel schreef de grondlegger van de idealistische leefgemeenschap Walden onder meer zijn 'Van de koele meren des doods'. Op Walden stonden een stuk of zes, zeven van deze hutten. Er resteren er nog twee. Deze, die bij Van Eeden zelf in gebruik was, staat in de tuin van een woning die ook onderdeel was van Walden. De gemeenschap heeft slechts negen jaar bestaan. Enkele jaren geleden steunde Heemschut het initiatief van de Historische Kring Bussum om de hut op te knappen. diverse keren is er bij de gemeente bezorgdheid geuit over de toestand van de hut. Die is nu in actie gekomen om de hut beter bestand te maken tegen winterse omstandigheden. Het is te prijzen dat de gemeente Bussum, in de personen van de betrokken wethouder en de ambtenaar monumentenzorg, het belang van dit gebouwtje inziet en tot actie is overgegaan.


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.