Evenement

Langs de oevers van de Delftse Schie - VOL

Helaas is deze excursie volgeboekt. Heemschut neemt u mee voor een boottocht van Delft naar Overschie.

We starten bij de Hooikade, vlakbij de plek waar Vermeer zijn “Gezicht op Delft” heeft geschilderd. Vandaar varen we over de Schie langs het Kruithuis en het pas gerestaureerde jaagbruggetje. Onderweg krijgt u tekst en uitleg. Bij Overschie besteden we aandacht aan de geplande bochtafsnijding van de Schie. Als die doorgaat, komt er nauwelijks meer een boot langs Overschie en verliest het dorp een deel van zijn cultuurhistorisch aanzicht. Overschie zal er ook in recreatief opzicht schade van ondervinden. Gelukkig wordt er na protesten vanuit Overschie, daarin gesteund door Heemschut, nagedacht over een alternatief. Na de vaartocht lopen we naar Museum Oud Overschie, dat gevestigd is in een aantal historische panden en ook een buitenmuseum heeft. Hier krijgt u informatie over de geschiedenis van Overschie. We sluiten de excursie af met een borrel in het museum. Hierna wordt u met een bus terug gebracht naar de Hooikade in Delft.

Programma zaterdag 22 april 2017

12:30 uur – Verzamelen in Delft aan de Hooikade 13, 2627 AB in Delft (Huszár)

13:00 uur – Vertrek vaartocht van Delft naar Overschie

14:45 uur – Einde vaartocht start rondleiding kerk

15.30 uur - Einde rondleiding kerk en start rondleiding Museum Oud Overschie

16:15 uur – Einde rondleiding en start van borrel bij het museum

16:45 uur – Einde borrel en vertrek Touringcar vanaf het museum naar Delft

17:30 uur – Aankomst bij Hooikade 13 in Delft = einde programma

De kosten van de excursie bedragen € 25,00 per persoon voor zowel Heemschutleden als introducees.

We hopen u op zaterdag 22 april 2017 te mogen verwelkomen.

 

Met vriendelijke groet,

Commissie Zuid-Holland, erfgoedvereniging Heemschut

 

Extra informatie

Locaties:

Verzamellocatie vaartocht - de Hooikade 13, 2627 AB in Delft (Huszár)

Uitstappen vaartocht –  t.h.v. Grote Kerk Overchie Overschiese Dorpstraat 95 3043 CP Rotterdam

Rondleiding&Borrel – Museum Oud Overschie Overschiese Dorpsstraat 136-140 3043 CV  Rotterdam Overschie

Eind locatie (busvervoer)- de Hooikade 13, 2627 AB in Delft (Huszár)

 

Bereikbaarheid (verzamellocatie vaartocht):

Openbaar vervoer: Vanaf station Delft (te voet 5 minuten)

Bij het verlaten van het stationsgebouw met het uitzicht op de Westvest, gaat u rechts en loopt u onder de brug(en) door, langs het water, waar u weer bovenkomt bij de Hooikade.

Ter hoogte van Hooikade 13 (Huszár), is de verzamelplaats voor de start van de vaartocht.

 

Met de auto

Route:
Vanuit Den Haag of Rotterdam neemt u afslag TU Delft. U rijdt dan op de Kruithuisweg. Neem vervolgens niet de eerst afslag (naar de TU), maar de tweede. Bij de stoplichten rechtsaf slaan. Deze weg vervolgens helemaal uitrijden en u krijgt Huszár aan uw linker hand. Als u niet helemaal door rijdt, maar stopt bij Woonboulevard LeeuwenStein, dan kunt u daar gratis parkeren en vervolgens langs het water in +/- 7 minuten naar ons lopen.

Ook een mogelijkheid: Vanuit Den Haag of Rotterdam neemt u de afrit 9 Delft/Pijnacker; Vanuit Den Haag aan het einde van de afslag rechtsaf, vanuit Rotterdam linksaf. Bij de tweede stoplichten linksaf, de Julianalaan op. Bij de volgende stoplichten rechts de Mijnbouwstraat in, aan het eind bij de stoplichten weer rechts, de Michiel de Ruyterweg op. Daarna rechtdoor de Sint-Sebastiaansbrug over. Bij de stoplichten linksaf naar de Zuidwal en na ongeveer 600 meter linkaf naar de Engelsestraat. Op de Engelsestraat na 70 meter rechts en vervolgens na 132 meter naar links, de Crommelinlaan in. Op de Plein Delftzicht na 251 m links afslaan naar de Hooikade.


Parkeren:

LET OP: De parkeerregels zijn gewijzigd!
Van maandag t/m zaterdag is tussen 12:00 uur en 0:00 uur het gehele gebied rond de Hooikade betaald parkeren.
U kunt uitsluitend parkeren op de gemarkeerde parkeerplaatsen, zijnde géén vergunninghoudersplaatsen. Vergewis u er a.u.b van dat u niet op een vergunninghoudersplaats staat! Op de overige tijden kunt u zowel op de vergunninghoudersplaatsen als op de overige parkeerplaatsen vrij parkeren.

 


U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden tot zelf actie voeren voor erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl.

De beschermvrouwe van Heemschut is H.K.H. Prinses Beatrix

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2024 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.