Kunstwerken Walewyc Mavo Waalwijk

Provinciale commissie Werkgroep Monumentale Kunst

De voormalige Walewyc Mavo in Waalwijk wordt gesloopt. Dat vindt Heemschut zonde, want het is een voor Waalwijk bijzonder naoorlogs gebouw. Ook heeft het een link met de geschiedenis van de schoenenindustrie. In het gebouw bevinden zich ook enkele kunstwerken uit de wederopbouw. Het betreft het baksteenmozaïek van beeldend kunstenaar Berend Hendriks, een werk van Gerard de Morée, en een sgraffito van Wim Klijn. De Werkgroep Monumentale Kunst en de commissie Noord-Brabant zetten zich voor behoud en herplaatsing in. 

Helaas speelt de gemeente Waalwijk een dubieuze rol. In het eerste sloopbestek stond nog dat de kunstwerken behouden dienden te blijven. Toen de sloop aan van Wijnen groep werd gegund stond er niets meer in over de kunstwerken. Van Wijnen legt de schuld voor de sloop bij de gemeente neer. 

 

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten.

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92 of 06-41392195
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2017 Heemschut / e-Vision.nl / Alle rechten voorbehouden.