Actualisatie monumentenbeleid, Wassenaar

Provinciale commissie Zuid-Holland

De gemeente Wassenaar heeft veel erfgoed waar ze zich goed van bewust is. Wassenaar zorgt goed voor haar erfgoed, onder andere door in het recente verleden veel nieuwe gemeentelijke monumenten aan te wijzen en een nieuw landgoederenbeleid te ontwikkelen. Toch is de gemeente aan het nadenken over een actualisering van het erfgoedbeleid. Onder andere moet een nieuw beleidsnota en verordening worden vastgesteld. Het college ziet graag een versobering van het erfgoedbeleid. Wassenaar betrekt organisaties en burgers bij het nieuw vorm te geven beleid.

Heemschut heeft voorgesteld om middels een paraplu-bestemmingsplan meer erfgoed ruimtelijk te gaan beschermen.

 

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.