Adbij Maria Toevlucht, Klein-Zundert

Provinciale commissie Noord-Brabant

Het abdijcomplex Maria Toevlucht, Rucphenseweg 38 te Klein Zundert is in meerdere fasen vanaf 1898 tot stand gekomen. Het complex ligt afgelegen en kent een poortgebouw, een tweelaags carré met kapel en gastenverblijven, verder een éénlaags carré en een werkhuis en stal in U-vorm. Ondanks verbouwingen en moderniseringen is de kern van de abdij behouden gebleven en kreeg de abdij in 2011 de status van gemeentelijk monument. Het werkhuis uit 1909, dat fungeerde als koetshuis, bakkerij, washuis, schilderwerkplaats en boekbinderij, werd daarbij uitgesloten, zo was de afspraak. Het werkhuis zou voor wat betreft de contouren van het gebouw opgenomen worden in een tuinontwerp, waarbij het opgaande metselwerk zou fungeren als zitbank. De bouwkundige staat van het werkhuis was en is matig.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.