Boerderij, Reeuwijk

Provinciale commissie Zuid-Holland

Aan de Oukoopsedijk 10 staat een van de oudste boerderijen van Reeuwijk. Ze is gebouwd in de 17de eeuw. De laatste bewoners van de boerderij, de familie Vergunst, zeiden Reeuwijk zo'n 7 jaar geleden vaarwel om elders een beter boerenbestaan op te bouwen. In 2007 is de boerderij gemeentelijk monument geworden. Op 23 juli 2012 heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk van De Koning makelaardij het verzoek ontvangen de status van het monument Oukoopsedijk 10 te herzien en van de monumentenlijst af te halen. Reden hiervoor is de bouwkundige staat van de boerderij en de onevenredig hoge kosten voor de reconstructie van de boerderij.

Heemschut verzet zich tegen het intrekken van de monumentenstatus omdat anders verwaarlozing beloond wordt.

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.