De Golfslag Emmeloord

De Golfslag in Emmeloord is in 1971 gebouwd naar ontwerp van A. Bonnema. Een op betonnen pijlers geplaatst gebouw met zes woonlagen en een opbouw. Tussen de pijlers bevinden zich de gezamenlijke ruimten. Het verzorgingstehuis is nauw verweven met de geschiedenis van Emmeloord, centraal gelegen in de Noordoostpolder en in 1942 gesticht als regionaal verzorgingscentrum voor deze polder.

Januari 2012 Heemschut draagt de Golfslag voor als topmonument wederopbouwperiode.

Februari 2013 Heemschut krijgt melding van sloopdreiging 

April 2013 maakt Zorggroep Oude en Nieuwe Land bekend dat alle 83 bewoners van verzorgingshuis Golfslag in Emmeloord binnen twee jaar het pand moeten verlaten. Het gebouw aan het Smedingplein verkeert in slechte conditie en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Plannen voor nieuwbouw sneuvelden en een grootse renovatie bleek financieel niet haalbaar. Het is nog niet bekend wat er met het gebouw gaat gebeuren.

Juli 2014 heeft Zorggroep Oude en Nieuwe Land nog niet besloten wat te doen als de bewoners op 1 juli 2015 vertrokken zijn. Slopen is een serieuze optie. Maar andere organisaties en instellingen hebben interesse in (delen van) het pand, hier worden verkennende gesprekken over gevoerd.

Heemschut houdt de vinger aan de pols.

 

Meer informatie over de Golfslag en architect Bonnema. 

 

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.