De Rode Loper, Amsterdam

Commissie Amsterdam

Het gebied dat de Rode Loper van Amsterdam moet worden, heeft momenteel een vrij slecht imago. Vooral het Damrak is berucht vanwege de vele toeristenwinkels, goedkope horeca, de overdaad aan reclames op de oude gevels en de slecht ingerichte openbare ruimte. Stadsdeel Centrum en de gemeente Amsterdam willen de kwaliteit van de openbare ruimte van dit historische stuk stad, als onderdeel van een algehele aanpak van het gebied, opwaarderen. Het gebied moet weer allure krijgen. Heemschut onderschrijft dit streven volledig. De recent gepresenteerde plannen voor de openbare ruimte ogen goed, toch zijn er in de ogen van Heemschut punten die extra aandacht verdienen.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.