Effektenkantoor Oudhof, Amsterdam

Commissie Amsterdam

Het Oudhof effectenkantoor aan het Rokin 99, is in 1990 gebouwd naar ontwerp van de architect Mart van Schijndel. Het gebouw heeft een postmoderne gevel. In het pand bevindt zich kantoorruimte en een woning. Het gebouw behoort tot de meest besproken voorbeelden van moderne architectuur in de binnenstad.

Juli 2014 verzoekt Heemschut Amsterdam de gemeente om het gebouw Oudhofaan te wijzen tot gemeentelijk monument. Het gebouw is architectonisch van belang als hoogtepunt in het oeuvre van architect Mart van Schijndel. Maar ook als voorbeeld van door het internationale postmodernisme beïnvloedde architectuur. Andere argumenten voor aanwijzing zijn de esthetische kwaliteiten, het gaaf bewaarde karakter en het pand als beeldbepalend element van het Rokin.

 

Brief Aanvraag monumentenstatus, 30 juni 2014

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.