entree LOKV gebouw, Utrecht

Provinciale commissie Utrecht

Het LOKV-gebouw (Landelijk Ondersteuningsinstituut voor Kunstzinnige Vorming) in het centrum van Utrecht aan de Ganzenmarkt omvat drie panden met twee verschillende gevels, waarvan alleen de ingangspartij ter hoogte van nummer 6 is gewijzigd. Het complex was voorheen eigendom van de AMRO-bank, die het ene pand na het andere als een broddellap aan haar bezit toevoegde, ad hoc verbouwde en inrichtte. Opdracht was in dit labyrint van donkere en grillig verbonden ruimten een heldere structuur te ontwikkelen. In 2013 is het pand te koop gezet en verkocht. De nieuwe eigenaar heeft opdracht gegeven om een nieuwe entree voor het LOKV-gebouw in Utrecht te maken. Daarvoor moet het originele ontwerp is van Mart van Schijndel uit 1984 wijken.De huidige eigenaar wil de gevel weghalen, omdat die niet voldoet als winkelpui. Heemschut vindt dit een vreemd argument omdat de winkelruimte nog niet verhuurd is. Er kan ook een kantoor in komen.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.