Fabrieksvilla Cruquiusweg 91, Amsterdam

Commissie Amsterdam

De fabrieksvilla van de voormalige NV Oliefabrieken Insulinde wordt met sloop bedreigd. De villa is onlosmakelijk verbonden met het waardevolle achterliggende fabriekscomplex van de voormalige NV Oliefabrieken Insulinde, een relict van het Indisch-Nederlands erfgoed. De villa bezit een met dakpannen bekleed wolfsdak, heeft chaletachtige trekken en vertoont rationalistische invloeden. Het industriegebied, waarin de villa ligt, wordt op termijn ontwikkeld tot gemengd woon/werk gebied. Behoud van de villa maakt zo’n gebied aantrekkelijker en houdt het geheugen van de locatie in stand. Heemschut heeft bij het stadsdeel ook aangedrongen op noodherstel omdat regen en wind vrij spel hebben. De nieuwe eigenaar krijgt een aanschrijving.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.