Gemaal Cornelis den Hertog, Alphen aan den Rijn

Provinciale commissie Zuid-Holland

Door een beleidswijziging van de provincie Zuid-Holland is per 31 december 2008 de provinciale monumentenverordening en de provinciale monumentenlijst, met daarop vijf provinciale monumenten, vervallen. De provincie richt zich niet meer direct op het individuele monumentale object (uitgezonderd de molens), maar alleen op grote monumentale structuren met hun ensemblewaarde en op landschappen die het belang van individuele gemeenten en zelfs regio's overstijgen en om integraal beleid vragen. Heemschut zet zich in om dit monument te beschermen tegen ongewenste ontwikkelingen.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.