Gemaal Kadoelen, Amsterdam

Commissie Amsterdam

Het oude gemaal aan de Kadoelerbreek is in 1875 als stoomgemaal gebouwd en in de 20e eeuw is het gemaal omgebouwd tot elektrisch gemaal. Zo heeft het dienst gedaan tot in 1987 het nieuwe gemaal de functie overnam. Het gemaal verkeert in een slechte staat en Heemschut maakt zich zorgen over de toekomst van dit gebouw. De herkenning van het oude gemaal naast het nieuwe gemaal maakt het duidelijk afleesbaar dat de functie van het oude gebouw is overgenomen door het nieuwe gebouw dat door zijn vorm duidelijk de wateroverslag aangeeft. Heemschut zet zich in voor het behoud van dit gebouw dat vanaf de Landsmeerderdijk samen met het nieuwe gebouw in het waterlandschap hoort.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.