Gemeentelijke monumentenlijst, Zuidplas

Provinciale commissie Zuid-Holland

Zuidplas is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. De gemeente is op 1 januari 2010 ontstaan door een vrijwillige fusie van de voormalige gemeenten Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle. Er is geen gemeentelijk breed monumentenbeleid. In het voorjaar van 2013 ontstond discussie over de harmonisatie van de gemeentelijke monumentenlijst in Zuidplas. In september 2013 blijkt dat het College van B&W voornemens is om de gemeentelijke monumentenlijst van de voormalige gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle in te trekken en niet over te gaan tot de vaststelling van een (nieuwe) gemeentelijke monumentenlijst voor de gemeente Zuidplas. Heemschut verzet zich hiertegen, evenals de lokale historische verenigingen.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.