Grote en Kleine Brink, Zuidlaren

Provinciale commissie Drenthe

Heemschut maakt zich zorgen over de toekomst van de Grote en Kleine Brink in Zuidlaren. De gemeente Tynaarlo heeft namelijk voor beide Brinken een herinrichtingsplan gemaakt. Hiertoe wordt de Oude Coevorderweg grondig aangepakt en gesplitst in een voetpad met aan weerszijden een dubbele rij parkeerplaatsen. Daarnaast is er diagonaal over de brink een nieuw fietspad over het vermeende tracé van een voormalig lokaalspoor gepland en zullen er banken om de oude branddobbe worden geplaatst. Heemschut vreest dat deze herinrichting afbreuk zal doen aan het cultuurhistorisch waardevolle Brinkbeeld.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.