Grote en kleine Rietschuur, Diemen

Provinciale commissie Noord-Holland

In 1952 werd naar een ontwerp van Frank van Klingeren een werkgebouw met schuur gebouwd aan de Muiderstraatweg te Diemen voor Stichting AGO (nu: Pantar). De werkboerderij met bijgebouw was bestemd voor de vele activiteiten van de stichting. Hier werkten mensen die (nog) niet in het bedrijfsleven terecht konden. In het pand is ook een schildering van Pierre van Soest aanwezig. De grote en kleine Rietschuur worden ernstig bedreigd.

De Kleine Rietschuur kon niet voor sloop worden behoed. De Groote Rietschuur wel. 

Update februari 2019: na jaren van actie voeren kan dit dossier succesvol worden afgesloten. De Rietschuur is aangewezen als gemeentelijk monument, en daarmee is behoud zo goed als zeker. 

https://www.heemschut.nl/nieuws/actueel/bericht/groote-rietschuur-diemen-krijgt-na-jaren-de-monumentenstatus 

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.