Haddingestraat 17/17a, Groningen

Provinciale commissie Groningen

De panden aan de Haddingestraat 17/ 17A zijn gemeentelijk monument. Lang had de N.V. Vereenigde Nederlandsche Rubberfabrieken hier hun kantoorruimte. Juli 2014 verleent de gemeente Groningen een omgevingsvergunning voor het verhogen van gebouwen achter het pand ten behoeve van extra studentenhuisvesting.
Heemschut maakt bezwaar tegen de omvang van de nieuwbouw en de beperkte mate waarin rekening is gehouden met de cultuurhistorisch waardevolle omgeving, rijks- en gemeentelijke monumenten. Heemschut vindt o.a. dat de nieuwbouw achter Haddingestraat 17 het monumentale Juffer Margarethagasthuis teveel aantast.
Het bestemmingsplan voor het centrum van Groningen liet in de historische binnenstad tot voor kort gemakkelijk bebouwing op het achterterrein toe. In het nieuwe bestemmingsplan is dat niet meer mogelijk.

 

Bezwaarschrift Haddingestraat, 28 augustus 2014 

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.