Het Kruispunt Maasdijk

Provinciale commissie Zuid-Holland

De Nederlands Hervormde kerk Het Kruispunt te Maasdijk is in 1951 gebouwd naar ontwerp van architect Auke Komter. Auke Komter (1904-1982) is een redelijk bekende naam in de Nederlandse architectuurgeschiedenis. Zo realiseerde hij in de jaren vijftig en zestig wooncomplexen in o.a. Amsterdam, Vlaardingen en Zandvoort, bejaardenhuizen en scholen in diverse gemeenten en een clubhuis voor roeivereniging De Hoop te Amsterdam. Diverse werken van Komter zijn in de afgelopen jaren aangewezen tot rijks- of gemeentelijk monument.

Toen bekend werd dat de Hervormde gemeente uit de kerk wilde en het gebouw leeg zou komen, vreesden Heemschut en het Cuypersgenootschap sloop. Beide organisaties hebben de gemeente Westland gevraagd om de kerk van Komter aan te wijzen als gemeentelijk monument.

 

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.