Hoeve Verkade Capelle aan den IJssel

Provinciale commissie Zuid-Holland

Aan de historische 's-Gravenweg in Capelle aan de IJssel staat een oude boerderij, Hoeve Verkade, uit 1682. In 2004 is dit pand gemeentelijk monument geworden. Sinds 2007 zit in het pand een projectontwikkelaar die het gemeentelijk monument verwaarloost en wil slopen. Sinds eind 2012 is een ontwikkelaar in gesprek met de gemeente om op deze plek woningen te bouwen. In september 2015 bleek dat het college aan de gemeenteraad voor heeft gesteld om op het perceel ’s-Gravenweg 141 – hoeve Verkade - de realisatie van vier woningen mogelijk te maken binnen een ‘boerenensemble’. De monumentencommissie is na jaren van tegenhouden toch akkoord gegaan omdat het pand in slechte staat is. Heemschut is vooral verbolgen dat de gemeente nooit gehandhaafd heeft.

Heemschut Zuid-Holland werkt samen met Historische Vereniging Capelle.

 Gemeenteraad Capelle wil sloop Hoeve Verkade voor 4 bungalows, 2 oktober 2015

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.