Huis Rijswijk, Groessen

Provinciale commissie Gelderland

Huis Rijswijk, (spreek uit als Rieswiek), is een voormalige havezate dat staat in het Liemerse dorp Groessen in Gelderland. Er is reeds sprake van het huis in een dijkbrief uit 1328. Het L-vormige huis bezit nog balkenzolders en kaponderdelen uit de 16de eeuw. Om het huis lag oorspronkelijk een gracht. Huis Rijswijk is een rijksmonument. Rijswijk dreigt te moeten worden gesloopt voor de aanleg van de snelweg A15 van Knooppunt Ressen naar A12, als de Tweede Kamer instemt met het voorkeurstracé van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.