J Buiskoolweg , Hebrecht/ Rhederveld

Provinciale commissie Groningen

De J. Buiskoolweg (rijksmonument) is aangelegd in de jaren dertig. De geasfalteerde weg is aangelegd dwars door het Rhederveld en heeft aan beide zijden dichte beplanting (o.a. hulst, rododendrons, taxus, berken, wilgen, esdoorns, sneeuwbes, jasmijn, etc.). De weg is van algemeen belang vanwege haar cultuurhistorische waarde: - als voorbeeld van een weg met beplanting uit omstreeks 1930 - vanwege de vrij hoge mate van gaafheid van aanleg - vanwege de historische relatie met de jonge veenontginningen in Westerwolde - als herinnering aan de werkverschaffing - vanwege de typologische zeldzaamheid in de provincie Groningen - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie tussen de weg en de vaste brug is de weg aangewezen als rijksmonument.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.