Karakteristiek Landschap Lhee

Provinciale commissie Drenthe

De gemeente Westerveld heeft een vergunning voor een schuur in Lhee verleend op grond van het huidige bestemmingsplan, dus als bijgebouw bij de boerderij. Later zal de boerderij gesplitst worden in een aantal woningen en zal ook de nieuwe schuur opgedeeld worden. Dit zal in een nieuw bestemmingsplan worden geregeld. Vreemd is echter dat de gemeente bij de huidige vergunning niet een aantal elementen uit het ontwerpbest.plan overneemt om randvoorwaarden te stellen aan e.e.a. Daardoor wordt met de bouw van de schuur de omgeving sterk aangetast. Heemschut vraagt de gemeente Westerveld het besluit te heroverwegen.

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.