Keenesluis, Fijnaart

Provinciale commissie Noord-Brabant

Sinds 2010 wordt de oude sluis in de rivier de Keene in de polder Oude Fijnaart met sloop bedreigd. De sluis is door zijn eenvoud en kleinschaligheid een uniek exemplaar. Het ligt in de Keene, een riviertje bij het dorp Fijnaart dat uitmondt in de Dintel. In 1765 werd de rivier de Keene door een dijk en sluis afgesloten van het open water. Sindsdien ligt de polder Oud-Fijnaart betrekkelijk veilig. In 1802 is hier een watermolen aangelegd om overtollig water uit de polder sneller af te voeren. In 1890 is er een stoomgemaal gekomen.Die heeft tot 1953 dienstgedaan.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.