Kerkplein, Arnhem

Provinciale commissie Gelderland

Arnhem wil een oude droom verwezenlijkt zien door de nieuwbouw en herinrichtinsplannen voor de zuidelijke binnenstad nieuw leven in te blazen. Stap voor stap wordt het (openbare) gebied opgeknapt en verder ingericht. Onder andere de Markt en het Kerkplein met de monumentale Sint-Eusebiusekerk krijgen een metamorfose. Het verkeer wordt zoveel mogelijk uit de binnenstad geweerd en de oude loop van de Sint-Jansbeek moet weer terug komen. 

Op het huidige Kerkplein dient een filmhuis, enkele woningen en winkels te verschijnen. Heemschut vraagt bij eventuele bebouwing van het Kerkplein aandacht voor behoud en versterking van bestaande cultuurhistoriesche waarden. De zichtlijnen op de Eusebiuskerk en de archeologie moeten in de plannen gerespecteerd worden. 

 

Heemschut Gelderland werkt samen met Vereniging Stadsschoon Arnhem

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.