Kevelderstraat Groenlo

Provinciale commissie Gelderland

Eind juni 2015 maakte de architect van de nieuwbouwplannen rond de Kevelderstraat in Groenlo in Dagblad de Gelderlander bekend dat de staat van de gemeentelijke monumenten aan de Kevelderstraat 22 en 24 in Groenlo zo slecht zijn, dat de panden niet te restaureren zijn. De panden, die al zo'n 400 jaar daar stonden moesten snel gesloopt worden. 

Onder andere Heemschut Gelderland heeft zich vanaf het begin sterk gemaakt om de verwaarloosde panden eerst goed te onderzoeken alvorens tot sloop over te gaan. Eerst moet duidelijk worden of er nog monumentale waarden zijn en wat de staat van het casco van het pand is.  Heemschut Gelderland hoopt dat de monumentale gebintconstructie hergebruikt kan worden en ook zou ze het casco willen handhaven.

 

De Gelderlander, 17 juli 2015

 

 

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.