KRO complex, Hilversum

Provinciale commissie Noord-Holland

Het KRO complex als geheel is zeer beschermingswaardig. Alleen het hoofdgebouw van de KRO studio, in 1936-1938 ontworpen door architect W. Maas, is nu rijksmonumentaal beschermd. Aan de linkerzijde is in 1954 een nieuwe vleugel aangebouwd. De uitbreiding is door het Architectenbureau F.J. Wiegerinck en H.J. van Balen volledig in de stijl van het gebouw van architect Maas gerealiseerd. Ook de dubbele villa Julianalaan 6-8 is monumnetaal. Na de verkoop in 2000 werden plannen gesmeed om de oude studiogebouwen deels te slopen en te vervangen door nieuwbouw.De monumentale studio's zouden blijven bestaan. Echter door faillisement van de projectontwikkelaar in 2010 gaan de plannen niet door en staat het complex leeg.

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.