Kruittoren Tholen

Provinciale commissie Zeeland

Op een historisch locatie op de oude Vestingwal tegen het oude centrum en de haven van Tholen aan wil een projectontwikkelaar een toren bouwen met 13 appartementen.Daarnaast komt een appartementencomplex en enkele losse woningen. Een en ander wordt mogelijk gemaakt op basis van een nieuw bestemmingsplan.

Heemschut vindt dat er nog geen goed debat over de wenselijkheid van een grote woontoren is gevoerd. Deze woontoren tast het beschermde stadgezicht van Tholen aan, doordat het zicht op de stad vanaf de brug zwaar verstoord wordt. Heemschut dringt aan op een integrale toekomstvisie voor het totale gebied tussen het winkelcentrum, Havenplateau en Contr’Escarpe. 

Eerder al werden bomen op de Vestingwal en in de Eendrachtstraat gekapt om de weg vrij te maken voor de bouw van een appartemententoren in het centrum van Tholen.

 

Heemschut maakt bezwaar bij gemeente Tholen, 26 januari 2016

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.