Landgoed Dreyeroord, Oosterbeek

Provinciale commissie Gelderland

Het bekende Hotel Dreyeroord in Oosterbeek, bekend van de Slag om Arnhem, wordt mogelijk gesloopt. Al geruime tijd staat het markante pand leeg. Op zoek naar een nieuwe functie heeft zich een projectontwikkelaar gemeld, die hier zorgappartementen wil realiseren. 

Heemschut Gelderland heeft kennis genomen van alle informatie die de afgelopen twee weken in het nieuws is verschenen over de plannen rond Hotel Dreyeroord. De mogelijke sloop heeft enorm veel emoties opgeroepen en reacties, zelfs tot buiten onze landsgrenzen, teweeg gebracht. Ook Heemschut maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van Dreyeroord. Erfgoedvereniging Heemschut betwijfelt of behoud van het pand wel een eerlijke kans krijgt.

Gezien alle ophef rond de sloop roept Heemschut de nieuwe eigenaar en de gemeente Renkum op om een oplossing te zoeken waarbij tenminste het aanzien van het huidige gebouw en de naam Dreyeroord worden gehandhaafd.

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.