Langgevelboerderij Mierlo

Provinciale commissie Noord-Brabant

Deze rijksmonumentale boerderij van het Brabantse langgeveltype is sterk bedreigd. De eigenaar kan of wil het pand niet onderhouden.  De boerderij stamt uit de 18e en 19e eeuw en heeft een onder met riet en pannen gedekt wolfdak. Deze maakt deel uit van de langgerekte buurtschap "t Broek. Deze buurtschap bestaat vooral uit langgevelboerderijen die voor een deel nog de structuur van de oorspronkelijke nederzetting laten zien.

Heemschut Brabant komt in actie na een melding van Erfgoed Mierlo en Heemkundekring Myerle

Op huizensite Funda is te lezen dat de boerderij Broekstraat 63 te Mierlo is verkocht in mei van dit jaar (https://www.funda.nl/koop/verkocht/mierlo/huis-49223629-broekstraat-63/). Hopelijk gaat de nieuwe eigenaar over tot herstel ervan. 

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2018 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.