Langhouthallen, Amsterdam

Commissie Amsterdam

De Langhouthallen zijn onderdeel van de Van Gendthallen, die al wel beschermd zijn als monument. Heemschut ziet beide complexen als een groot ensemble van monumentwaardige architectuur. De hallen hebben ook grote cultuurhistorische betekenis. Ze vormen de weerspiegeling van eeuwenlange industriële geschiedenis, die begon met de scheepswerven van de VOC en eindigde met de fabricage en reparatie van treinstellen en het produceren van dieselmotoren. In 1827 kocht Paul van Vlissingen het voormalige VOC-terrein voor de bouw van een reparatiewerf voor schepen van de Amsterdamse Stoombootmaatschappij.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.