Loopgraven Eerste Wereldoorlog, Beek

Provinciale commissie Gelderland

In 1914 begon de Eerste Wereldoorlog, dat is dit jaar honderd jaar geleden en als ‘lieu de memoire’ aanleiding om aandacht te vragen voor een bijzonder Duits-Nederlands relict uit deze tijd. Immers, Nederland was in deze oorlog neutraal, maar heeft als gevolg van grenswijzigingen in 1949, 1963 en 1965 een deel van een Duitse verdedigingslinie uit WO 1 op haar grondgebied liggen. Voor Heemschut en AWN vereniging van vrijwilligers in de archeologie is dit aanleiding om enige vorm van bescherming te zoeken. Natuurmonumenten is de linie aan het zichtbaar en beleefbaar maken.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.