Melkfabriek Bedum

Provinciale commissie Groningen

Heemschut is tegen de uitbreiding van de melfabriek van FrieslandCampina in Bedum. De provinciale commissie heeft een zienswijze ingediend tegen het plan.

Voor de nieuwe melkfabriek moet het Boterdiep omgelegd worden. Ook komen er twee poedertorens van vijftig meter hoog. Heemschut heeft ernstige bezwaren tegen de ‘opdringerige betonnen kolos’. Met het verleggen van eeuwenoude trekvaart worden waardevolle historische geografische structuren doorbroken en vernietigd. Daarbij wordt de voor het landschap kenmerkende openheid bedreigd en dat zal niet te voorkomen zijn met de kleurstelling van het gebouw, plaatsing van bomen of andere ingrepen.

De provincie heeft voor de bescherming van het landschap regels opgesteld en wij vinden dat de gemeente zich daaraan moet houden.

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.