Metrolijn Buitenveldertselaan, Amsterdam

Commissie Amsterdam

De gemeentes Amsterdam, Amstelveen, stadsdeel Zuideramstel en de Stadsregio Amsterdam hebben de intentie uitgesproken om metrolijn 51 om te bouwen tot een volwaardige metrolijn. Het uitgangspunt hierbij is steeds geweest dat de metrolijn op het traject Buitenvelderstselaan ondergronds aangelegd zou worden. Omdat Amsterdam met veel tegenvallers kampt, wil men nu terugkomen op dit plan en een viaduct dwars door Buitenveldert aanleggen. Heemschut is van mening dat een dergelijk viaduct de waardevolle tuinstadstructuur fundamenteel ernstig aantast en vreest daarnaast voor de leefbaarheid in de omliggende blokken.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.