Middeleeuwse Kelders Gebr. van Limburg, Nijmegen

Provinciale commissie Gelderland

Aan de Burchtstraat in Nijmegen groeiden in de late 14e eeuw Johan, Herman en Paul van Limburg op. Ze behoorden tot de 3e generatie van kunstenaars/ambachtslieden die aldaar atelier hielden. Hier leerden ze hun schildersvak. Voor hun 20e verhuisden deze drie gebroeders Van Limburg naar Frankrijk, waar ze furore maakten aan het Franse hof. Ze schilderden de miniaturen voor de wereldberoemde getijdenboeken les Belles Heures en les Très Riches Heures du Duc de Berry. Ze traden in het voetspoor van de broer van hun moeder, hun oom Johan Maelwael uit het zelfde Nijmeegse atelier. Zowel Maelwael als de gebroeders Van Limburg behielden hun bezit in Nijmegen en keerden tot hun dood aan de pest in 1416 nog regelmatig terug naar het atelier aan de Burchtstraat waar hun familie werkte voor de kerk en de hertog van Gelre. De kelders zijn in 2009 herontdekt, maar zijn samen met het pand in een bouwvallige staat. Het pand staat ook te koop.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.