Monumentaal herenhuis, Geldrop

Provinciale commissie Noord-Brabant

Aan de Heuvel in Geldrop staat een monumentaal herenhuis in eclectische stijl. Het huis is is in 1903 gebouwd voor bierbrouwer Jos Bolsius. Het herenhuis is in 2000 aangewezen als rijksmonument. Het pand is van cultuurhistorisch belang als bijzondere uitdrukking van de sociaal-economische ontwikkeling en als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van het woonhuis. Daarnaast is het van architectuurhistorisch belang door de stijl en detaillering. Op het aanpalend perceel zijn plannen voor nieuwbouw van een gebouw dat meer dan 13,5 m hoog zal worden. Heemschut is van mening dat de geplande nieuwbouw niet past in de omgeving. De nieuwbouw zal schade aan het beeld van het rijksmonument aanrichten en een president werking hebben op de verdere ontwikkeling van de bebouwing aan de Heuvel.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.