Monumentenbeleid, Almere

De naam Almere is afgeleid van de kroniek van Bonifatius uit 775, waarin wordt meegedeeld dat de bisschop van Utrecht naar Westergo reisde via het Almere, de voorloper van de Zuiderzee. Al in 1958 werd het westelijk deel van Zuidelijk Flevoland aangewezen als overloopgebied van de Randstad. In een eerste plan van J. Vink uit 1965 sprak men nog over IJmeerstad. In 1969 ging men niet meer uit van één enkele stad, maar van een stedelijk gebied met meerdere kernen. Het te ontwikkelen gebied werd in acht delen gesplitst; later werden dit vijf kernen. Begonnen werd met gebied D, het latere Almere-Haven. Later volgen nog Almere-Stad, Almere Buiten, Binnen en Almere Hout. In de toekomst wil Almere ook in het IJ gaan bouwen. Heemschut ziet met lede ogen dat het nog niet tot een monumentenbeleid is gekomen.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.