Nicolaascomplex, Amsterdam

Commissie Amsterdam

De Zuid-As moet in de komende decennia hét zakendistrict van Amsterdam worden. De vele kantoor- en woontorens die hier moeten komen zullen voornamelijk worden gebouwd op groene plekken, zoals sportvelden. Hier en daar zal ook oudere bebouwing sneuvelen, wat mogelijk ten koste zal gaan van een aantal bijzondere gebouwen. Betreurenswaardig is bijvoorbeeld dat men reeds enkele jaren geleden heeft gekozen voor de sloop van het Nicolaascomplex. Aangezien de sloop, waarschijnlijk mede dankzij de crisis, nog niet is uitgevoerd, en men vermoedelijk ook niet op korte termijn met sloop zal beginnen, heeft Heemschut besloten zich voor behoud van dit complex in te zetten.

Update 2018: het complex is aangewezen als gemeentelijk monument.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.