NS stationsgebouw, Tilburg

Provinciale commissie Noord-Brabant

Het NS stationsgebouw in Tilburg van architect Koen van der Gaast is gebouwd in 1965. Dit stationsgebouw is uniek in zijn soort en is door zijn spectaculaire overkapping een icoon voor Tilburg. Tilburg gaat de spoorzone herontwikkelen en ook dit station wordt bij deze plannen betrokken. Een nieuwe, brede noord-zuid as met een ontsluiting aan de noordzijde zal hier deel van uitmaken. In het nieuwste ontwerp blijft de onderbouw weliswaar in grote lijnen behouden evenals het zogenaamde kroepoekdak, maar - aangezien dit station niet de monumentenstatus bezit - kan dit belangrijke object uit de wederopbouwperiode toch aangetast worden op karakteristieke kenmerken.

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.