Oldambster Boerderij Onstwedde

Provinciale commissie Groningen

Karakteristieke Oldambster boerderij is uit 1905. Het gebouw is bijzonder om zijn markante ligging en heeft in 2002 de status van gemeentelijk monument gekregen. Echter, al een aantal jaar staat de boerderij aan de Dorpsstraat te koop. Er wordt geen onderhoud meer gepleegd en het gebouw gaat zienderogen achteruit. De makelaar denkt dat de boerderij niet verkoopbaar is door de status als monument. Het college van B & W van Stadskanaal heeft besloten mee te werken om de status van gemeentelijk monument in te trekken. Heemschut vreest voor sloop en probeert de boerderij te behouden.

 

Gemeente Stadskanaal voornemens tot intrekken gemeentelijke monumentenstatus, 9 januari 2013

Gemeente besluit tot intrekken status gemeentelijk monument, 22 mei 2013

Heemschut tekent bezwaar aan tegen afvoeren van pand van monumentenlijst, 3 juli 2013

Heemschut verduidelijkt standpunt bij commissie bezwaren, 9 oktober 2013

Heemschut trekt bezwaar in, 14 april 2014

 

 

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.