Oude fabriekspanden, Amsterdam

Commissie Amsterdam

Amsterdam kent een rijke geschiedenis van oude fabriekspanden. Vanwege de bijzondere architectuur en cultuurhistorische waarde heeft Heemschut een monumentenaanvraag gedaan voor twee oude fabriekspanden in Amsterdam, die bescherming verdienen. Het betreft een rijtje van 6 huizen aan de Overtoom 411-421, gebouwd in 1727. De panden werden gebouwd als pottenbakkerij op het terrein van de buitenplaats Saxenburg. Tot in de 19e eeuw hoorde  de pottenbakkerij bij de buitenplaats.

Ook voor het pand aan de Donker Curtiusstraat 21-23 is een aanvraag ingediend. Dit pand is gebouwd in 1941 naar ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau van Lau Peters.

Heemschut vraagt monumentenstatus aan, 8 december 2014

Nieuws

U kunt Heemschut op diverse manieren helpen. Dit varieert van het lid worden van de bond tot het zelf actie voeren voor bedreigd erfgoed. Daarnaast kunt u Heemschut ook steunen door te schenken of na te laten. Dat kan rechtstreeks aan de vereniging of via een gift of legaat aan onze steunstichting: www.heemschuthulpfonds.nl

Erfgoedvereniging Heemschut

 Nieuwezijds Kolk 28
1012 PV Amsterdam
 020 622 52 92
 info@heemschut.nl

Volgt u ons al?

Copyright © 2019 Heemschut / AanZee.nl
Gegevens uit het donateurs- of ledenbestand worden niet zonder toestemming van donateurs of leden beschikbaar gesteld aan derden.